Sedan 28 år tillbaka har hundratals stora och små aktörer samlats en söndag om året kring en gigantisk bokmarknad längs hela Drottninggatan. ”En fantastisk dag! Ett härligt tillfälle att möta så många läslystna människor”, berättar Gunilla Berglund, projektsamordnare och en av eldsjälarna bakom initiativet till Bokbordets födelse.

Bokbordet Stockholm (tidigare Världens längsta bokbord) fortsätter för andra året i ny regi och med ett nytt spännande program. Det folkkära kulturevenemanget förnyas, utvecklas och förflyttas.

En bok som går från händer till händer, från en läsare till en annan, kan skapa förbluffande länkar mellan människor. En sommarsöndag om året samlas tusentals bokälskare kring en gigantisk bokmarknad i Stockholms kärna. Inne på 29:e året följer Bokbordet den gamla, folkkära traditionen medan det samtidigt väljer nya vägar. Arrangörerna är Lilevalchs i samarbete med AB Folkets Hus i Stockholm och Clarion Hotel Sign.

– För mig som ivrare av det offentliga rummet är det självklart att Liljevalchs är med i ett samarbete kring Bokbordet. Min förhoppning är att den omtyckta traditionen fortsätter och utvecklas till en folkfest som bevisar att läsandet i själva verket handlar om gemenskap, säger Liljevalchs chef Mårten Castenfors.

Evenemangets hjärta förflyttas som förra året till de kulturhistoriska områdena runt Norra Bantorget, i kvarteren omkring Norra Latin, Centralbadet och Drottninggatan ner mot Kungsgatan och Sergels torg. Bokförsäljningen på gator och torg kommer att pågå parallellt med en intensiv programverksamhet med samtal, musik, teater, bokcirkel, fotomaraton m.m. En av de viktigaste knutpunkterna blir området kring Norra Latin. Under den händelserika dagen pågår även Stockholm Fotomaraton.

Fri entré till hela evenemanget

Plats: Norra Bantorget till Drottninggatan
Tid: söndagen 18 augusti kl. 11−18
Arrangör:  Liljevalchs i samarbete med AB Folkets Hus, Clarion Hotel Sign,
samt 
City Conference Centre Stockholm och Supper Gården.
Projektledare: Claes Karlsson
Projektsamordnare: Gunilla Berglund

 

 

 

 

 

För att få mer information kontakta projektledare Claes Karlsson och projektsamordnaren Gunilla Berglund på mail: bokbordet.stockholm@gmail.com 

Bokbordet Stockholm presenteras av Stockholm konst och har fri entré
Följ oss på Facebook för fler nyheter och uppdateringar