Nu satsar Bokbordet Stockholm äntligen på barnen!
Bokbordet har funnits i snart trettio år och lockat hundratusentals bokintresserade.Hittills har utbudet mest vänt sig till och lockat vuxna besökare, vilket vi tycker är lite synd, eftersom det finns en sådan ofantlig mängd fantastiska barnböcker! I år vill vi därför för första gången skapa ett helt eget barnområde där barnlitteraturen står i centrum.

Barndelen kommer att ligga i anslutning till Norra Latins entré mot Drottninggatan och vi kommer att erbjuda ett program med teater, skapande, musik och lek, allt i barnlitteraturens tecken. I skrivande stund är det färdigt att Hellsingsällskapet deltar med musik och lekfull utställning, Svenska Mim, samt Stockholms stadsbibliotek med Barnens bokbuss och hemligt franskt Pop Up-bibliotek! dessutom kommer det att pågå en bokbusskonferens i Norra Latins lokaler, vilket kommer att göra det möjligt att besöka ett antal ditresta bokbussar.

Som tidigare år blir det författarprogram i Centralbadets trädgård. Fyra författare kommer att framträda, hittills är Helena von Zweigbergk inbokad och inom kort kommer de övriga att presenteras. Årets Stockholm läser bok ”För Lydia” får en egen programpunkt genom Författarcentrum.

Inne på Norra Latin har ett antal Litterära sällskap program och berättar om sina respektive författare. Böcker finns till försäljning ute i gången utanför huvudentrén. Och varför inte passa på att bli medlem i ett av de många sällskapen.

Bokbordet Stockholm presenteras av Stockholm konst och har fri entré
Följ oss på Facebook för fler nyheter och uppdateringar